Dzurinda sa stretol s občanmi počas cyklotúry Levočskými vrchmi

10.07.2005 Levoča

Košice 9. júla (TASR) - Dvadsaťtrikilometrovou cyklotúrou v Levočských vrchoch dnes premiér a predseda SDKÚ Mikuláš Dzurinda začal druhý deň druhého víkendu ...
Košice 9. júla (TASR) - Dvadsaťtrikilometrovou cyklotúrou v Levočských vrchoch dnes premiér a predseda SDKÚ Mikuláš Dzurinda začal druhý deň druhého víkendu straníckeho Modrého leta.

V zhruba dvadsaťčlennom pelotóne bol aj minister financií a podpredseda strany Ivan Mikloš, europoslanec Milan Gaľa, poslanec NR SR Jaroslav Ivančo, starostovia okolitých obcí a členovia strany.
Trasou z Brutoviec v okrese Levoča, skupina prešla obcami Nižný Slavkov, Brezovička, Torysa a skončila v Lipanoch na Námestí sv. Martina. Počas trasy absolvoval premiér viaceré neformálne stretnutia s občanmi, ktorých postrehy a názory na reformy chce v septembri vyhodnotiť. Podľa hovorcu SDKÚ Martina Maťka, príjemným prekvapením je veľký záujem obyvateľov obcí o neformálne stretnutie s politikmi.
Program vedenia SDKÚ dnes popoludní pokračuje na Spišskom salaši, kde podporia stranícke družstvo na 7. medzinárodných Majstrovstvách Slovenska vo varení a jedení bryndzových halušiek. V predstihu ho už navštívil aj minister obrany SR Juraj Liška, ktorý je na výjazde v Prešovskom kraji.
V podvečer sa premiér zúčastní na štarte Behu Margecian. V nedeľu sa s ním môžu občania stretnúť na tradičnom festivale Európskych ľudových remesiel v Kežmarku. Dzurinda chce spolu s kolegami stráviť v lete diskusiou s občanmi celkovo sedem víkendov vo všetkých kútoch Slovenska.
 

Vyberte región